Met ons uw apparatuur flexibel in gang zetten.

Bodemgesteldheid, het totale gewicht van de apparatuur, type band en het lager type kunnen alle van invloed zijn op de weerstand bij het in beweging krijgen van uw apparatuur en hebben dus invloed op de manoeuvreerbaarheid.

Bodemgesteldheid

Bij een harde vloer gebruiken we zachte wielen en omgekeerd. Wielen gebruikt in woningen, kantoren en bedrijfsruimten vereisen verschillende product profielen. Natuurlijk wil men geen strepen op tapijt of in uw kantoor/woning. Naast het behoud van de bodem (vloer) moeten de wielen ook voldoen aan kwaliteitseisen zoals: bestendigheid tegen chemicaliën, olie, temperatuur, veroudering en opslag.

Oppervlaktedruk

Vloeren in het bijzonder bij drempels worden zwaar belast door wielen. De maximale vlaktedruk is daarom een ​​belangrijke factor (eenheid : N/mm2). De waarde moet altijd onder de toelaatbare oppervlaktedruk van de vloerbedekking liggen, zodat deze beschermd is. Hoe groter de belasting, des te breder en groter de wielen. Zachte wiel materialen en grote wiel breedtes verminderen de maximale oppervlak druk, maar belemmeren echter de wendbaarheid van de apparatuur.

Het beoordelen van de weerstand

Wielen komen niet vanzelf in beweging. Deze moeten in beweging worden gebracht. De (aanloop) weerstand bij het op gang brengen van stilstaand apparatuur moet overwonnen worden. De kracht die hiervoor nodig is is van verschillende factoren afhankelijk, zoals belasting, de wieldiameter, materiaal van het wiel, de lagering, de uitlading en de samenstelling van de bodem (vloer). Overige criteria die van belang zijn: Verschillende lager soorten in de zwenkkop, de kogelbaan en de kogeldiameter.

Strepen of "Chalking"

Strepen of "Chalking" wordt de verkleuring van bodemdeeltjes door de band genoemd. Dit is een fysisch proces dat plaatsvindt bij elastische banden en kan nauwelijks worden vermeden. Deze strepen "Chalking" kunnen met gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen van bijvoorbeeld PVC, rubber en stenen vloeren worden verwijderd.

Contact verkleuring

Het achterlaten van sporen (strepen) is niet altijd te adviseren. Een duidelijk voorbeeld hiervan is, wanneer je een zwarte rubberen band lang laat staan ​​op een lichte vloerbedekking. Dit is de zogenaamde contact verkleuring. Om dit neveneffect te voorkomen worden hoge kwaliteits- en elektrisch geleidende rubberbanden zonder contact verkleuring vervaardigd. Ook agressieve schoonmaakmiddelen of onverharde terrein kan contact verkleuring negatief beïnvloeden. Als u meer informatie wenst, laat het ons weten!